U bent hier: Artikelen > Archief > VITAMINE B12 TE KORT

VITAMINE B12 TE KORT

4 juni 2006 17:30

Het blijkt dat er een duidelijke onderkenning is van het te kort aan vitamine B12. Tal van fysieke klachten komen voort uit een te kort van B12 zoals weergegeven verder in dit artikel. Zo als Jan Kraak al schreef in zijn stukken over 5 elementen voeding. En ook hoe er met voedsel productie wordt geknoeid. Zien we ook nu weer hoe een simpele vitamine een belangrijke invloed heeft op onze gezondheid. Gelukkig zijn er nog artsen die zich opwerpen om dit soort zaken aan de kaak te stellen en tevens er oplossingen bij te geven waar we wat aan hebben. lees verder

Vanuit de traditionele geneeskunde zoals we die mee krijgen uit China. Blijkt dat de lever, waarin de B12 wordt verwerkt, enorm belangrijk is voor de gehele energie huishouding. En dat als de leverenergie verstoord wordt. Al de klachten voort brengt die in het stuk hier en verder in het stuk op de site van dr. Hans Reijnen worden vermeld.

Algemeen medisch:
o Er zijn heel sterke aanwijzingen dat:10-20% van alle mensen een vit.B12 tekort hebben, zeker 25% van alle 60 plussers en 60% van alle geriatrische patiënten. Dit probleem kan zich ook wel degelijk bij kinderen voordoen.
o M.Addison-Biermer (vit.B12 tekort) wordt nu veel te vaak niet opgemerkt en gaat nu meestal nog schuil achter allerlei andere aandoeningen: MS, ALS, Chronische Vermoeidheidssyndroom, Polyneuropathie (en CIPD), Anemie, miskramen, verlaagde vruchtbaarheid, Depressie, overmatige angst, Psychose, Autisme, Hart- en vaatziekten, en nog vele andere.
o Het zou het mooist zijn als alle patiënten met chronische klachten gescreend worden op vit.B12 tekort door simpel een B12 en Foliumzuur bepaling in het bloed te doen. Dan dient wel een nieuwe ondergrens gehanteerd te worden van 300 pmol/L in de plaats van de ouderwetse 140 pmol/L of de 200 pmol/L die al gepropageerd werd in het NTvG van december 2005.
o Alle patiënten met een volgens de nieuwe richtlijn aangetoond vit.B12 tekort zou behandeld moeten worden met methylcobalamine en adenosylcobalamine in de plaats van hydroxocobalamine die patiënten nu nog standaard krijgen. Dit kan ook in de vorm van oromucosale zuigtabletten; het hoeven dus echt niet altijd injecties te zijn.
Kijk voor het volledig verslag op de site van Hans Reijnen, arts voor homeopathie (VHAN) en bio resonantie (ABB)
www.menssana.nu/pages/nl/publicaties/voor-professionals/verslag-congres-b12-integraal.php
Verdere info:
Mens Sana, Centrum voor Integrale Geneeskunst, Deurne (NL)
www.menssana.nu tel: 0493-319000 e-mail: info@menssana.nu