U bent hier: Artikelen > Archief > Waarom deze site?

Waarom deze site?

4 juni 2008 17:32

Naast de "oude"vertrouwde site van mijn vader zijn we gestart met een nieuwe site. Waarom? Om alle docenten die door mijn vader zijn opgeleid een spreekbuis te geven. Docenten kunnen hun activiteiten in de agenda laten plaatsen. En er staat een docentenlijst op deze site.

In 1972 kwam mijn vader in aanraking met Tai Chi. Hij bestudeerde alles wat met Tai Chi te maken had en in 1978 ontwikkelde hij Tai Chi Tao. Hij heeft deze naam nooit laten vast leggen. Alle door hem opgeleide docenten mogen deze naam gebruiken. Mijn vader had nog veel ideeën en plannen en was nog lang niet van plan om dood te gaan.
Op deze site zie je filmopnames gemaakt een paar dagen voor zijn overlijden.
Daar zie je ook hoe actief hij nog was. Met hoeveel humor hij les gaf en hoe hij genoot van het lesgeven. Ook was hij heel trots dat zijn boek klaar was en snel uitgegeven zou worden. 12 mei was hij bij ons we hebben een heerlijke dag gehad. Het was mooi weer we zaten in de tuin en spraken over van alles. Hij voelde zich goed. Fit en borrelde van ideeën over een nieuw boek, de opleidingen en het lesgeven. Dinsdag 13 mei werd hij opgenomen in het ziekenhuis en donderdag ochtend heel vroeg toen de zon opkwam stierf deze geweldige man.
Daarom ook deze site als eerbetoon aan Jan Kraak Tai Chi Tao meester.

Evalien Verschuren-Kraak

Foto gemaakt door Lude
Oude site
www.jankraak-taichitao.nl