U bent hier: Tai Chi Tao > Boekrecensies

Boekrecensies

Zhuang Zi

Zhuang Zi
23 november 2017

Zhuang Zi, of in de oude spelling Chuang-tzu, ca. 369 v.Chr.-286 v.Chr., was een Chinese dichter en taoïstisch filosoof uit de klassieke periode van de Chinese filosofie. Hij wordt een mysticus genoemd en de grootste vrijdenker uit de Chinese geschiedenis. Zijn werk wordt gezien als één van de drie pijlers die het fundament vormen voor het taoïsme. Zhuang Zi (spreek uit: Dzwángdzu), of meester Zhuang, is de auteur van de Zhuangzi, een boek van meer dan 100.000 Chinese karakters dat al meer dan 2200 jaar grote invloed uitoefent op de Chinese cultuur. Het is het oudste en meest literaire boek uit het taoïsme en behoort tot de klassieken in de wereldliteratuur. Het werk is diepzinnig, met een gevoel voor satire en humor. De filosofie van Zhuang Zi is o.a. anti conformistisch, sceptisch en nihilistisch. Hij ondermijnt de begrippen waarheid en werkelijkheid en wijst kennis en begrip daarbij af. Niet het zijn, maar het niet-zijn, niet het weten, maar het niet-weten, niet het doen, maar het niet-doen bestemt onze werkelijkheid.

De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde 3de uitgave

De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde 3de uitgave
23 november 2017

3e uitgave Een Complete Basishandleiding voor Acupuncturisten en Fytotherapeuten De laatste uitgave van dit heel populaire boek blijft de westerse lezers een duidelijke verklaring van de theorie en praktijk van de Chinese geneeskunde verschaffen.-nbsp; De 3e uitgave van De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde is rijk geïllustreerd en werd volledig vernieuwd.-nbsp;Ze werd nauwkeurig voorbereid om deze complexe materie, die voortvloeit uit de eerste behandelingsprincipes van een brede waaier van ziektecondities, op een unieke en sytematische manier voor te stellen. Deze 3e uitgave van de onmisbare boek werd opnieuw ontworpen om een meer vatbaar, modern gevoel aan de inhoud te geven teneinde de leerervaring van de lezer te versterken.-nbsp; Bijkomende kenmerken: - Gebaseerd op een unieke en onschatbare combinatie van uitgebreide klinische ervaring, moderne Chinese geneeskundige tekstboeken en klassieke bronnen, voor De Klassieker van de interne geneeskunde van de gele keizer (Nei Jing) en de Klassieker van de moeilijkheden (Nan Jing). - Rijkelijk geïllustreerd met meer dan 750 figuren en meer dan 1000 tabellen en kaders, opgesteld om de kernbegrippen te benadrukken. - Met Pinyinequivalenten en Chinese karakters om onmiddellijk te verduidelijken welke oorspronkelijke term vertaald werd. - Leerpunten en zelftoets op het einde van elk hoofdstuk benadrukken de essentiële informatie. - Casussen passen de theorie op diagnostiek en behandeling toe en brengen het onderwerp tot leven in een realistische context. - Een uitgebreid Glossarium verklaart nieuwe termen en hun oorsprong van vertaling.-nbsp; - Bijkomende Appendices met Voorschriften, Bibliografie en Chinese chronologie. De 3e uitgave van De Grondslagen van de Chinese Geneeskunde van Maciocia biedt een unieke combinatie van rigoureus leermateriaal samen met een weelde aan klinische ervaring en zal ideaal zijn voor alle studenten van Chinese geneeskunde, acupunctuur en Chinese fytotherapie evenals voor alle beoefenaars die hun kennis willen opfrissen en / of up-to-date willen blijven met veranderingen in het domein.

Diagnostiek in de Chinese Geneeskunde

Diagnostiek in de Chinese Geneeskunde
23 november 2017

Nederlandstalige vertaling van "Diagnosis in Chinese Medicine, a comprehensive guide" Zoals de auteur in zijn inleiding benadrukt, is de specificiteit van de Chinese Geneeskunde uiteraard gebaseerd op haar theoretische gondslagen, maar-nbsp; ook op de centrale rol van de patiënt, die we in de dagelijkse praktijk ontmoeten. De diagnostiek ligt aan de basis van deze ontmoeting en Giovanni Maciocia heeft zijn volledige carrière als onderwijzer gewijd aan het overbrengen van de kennis nodig om de Chinese Diagnostiek - inclusief tong- en polsonderzoek - te beheersen. Een van de verdiensten van Maciocia is zijn bekwaamheid om-nbsp; de diagnostiek volgens de Chinese Geneeskunde te "vertalen" naar klachten van onze westerse patiënten evenals naar bepaalde pathologische syndromen die afwezig zijn in de Chinese litteratuur (hyperactieve kinderen, verlangen naar snoep, chronisch vermoeidheidssyndroom, ...) Voornaamste onderverdelingen van dit boek: de vier diagnostische methodes (observatie, ondervraging, palpatie, horen/ruiken) de symptomen en tekens syndroomidentificatie verschillende indexen. Dit rijk geïllustreerd boek vertegenwoordigt een ongeëvenaarde informatiebron bedoeld om pratici te leiden naar de juiste behandelingsstrategie.

De praktijk van de Chinese Geneeskunde - 2de uitgave

De praktijk van de Chinese Geneeskunde - 2de uitgave
23 november 2016

WEEDE-nbsp;UITGAVE De behandeling van ziektes met acupunctuur en Chinese kruiden De nieuwe uitgave van De praktijk van de Chinese geneeskunde beschrijft de toepassing van de theorie van de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) op de diagnostiek en behandeling van meer dan 48 ziektes, condities en stoornissen. Veertien nieuwe ziektes werden toegevoegd aan deze die in de eerste uitgave besproken werden, en deze omvatten frequente, chronische en acute condities die vaak in de praktijk optreden.-nbsp;Een nieuwe tweekleurige opmaak maakt de tekst gemakkelijk leesbaar en alle illustraties werden herzien: veel nieuwe illustraties verduidelijken de tekst.-nbsp;De vermelde casussen verschaffen realistische inzichten en illustreren de waaier van diagnostische en behandelinskeuzes die de practicus kan maken. Elk hoofdstuk bespreekt: - de etiologie en pathologie - de differentiële diagnose volgens de TCG - een selectie van behandelingen met acupunctuur en kruiden, met verklaring van de keuzes - een samenvatting van de westerse differentiële diagnose - een bespreking van de prognose en preventie - een review van de moderne Chinese literatuur - een review van klinische trials. Met dit boek deelt Giovanni Maciocia opnieuw zijn enorme rijkdom aan ervaring en zijn inzichten op de toepassing van de TCG in een westerse context om alle practici, welke ervaring ze ook hebben, te ondersteunen.-nbsp;

Boeken van Anastasia

Boeken van Anastasia
29 november 2014

Beste allemaal van HARTE breng ik deze boeken onder uw aandacht. In duidelijke taal krijgt u inzicht over wat er bedoeld wordt met mens zijn. Het zijn zeer inspirerende boeken. Maar neem er zelf kennis van dan zult u merken wat een groot kado u uzelf geeft door dit tot u te nemen. Voor verdere info kunt u de link gebruiken of kijken op de website www.vmegre.com

VULLEN OF VOEDEN: CHINESE VOEDINGSLEER en de 5 Elementen, Veronique Rillmann

25 september 2013

In een boekje van 23 pagina's maakt u kennis met de 5 Elementenleer en de Chinese Visie op onze voeding. De uitleg wordt aangevuld met recepten voor een praktische toepassing. Kijk op de website: www.theyellowmaple.nl

Het CJG werkt

Het CJG werkt
13 juli 2013

In navolging van mijn vader (en dochter) heb ik ook een boek geschreven

Boek 'Het Gedroomde Land'

Boek 'Het Gedroomde Land'
20 december 2012

Zoals jullie wellicht weten, heb ik de afgelopen jaren hard gewerkt aan het schrijven van een boek. Met trots kan ik zeggen dat het nu af is! Het boek heet 'Het Gedroomde Land' en het gaat over de grote verandering die ons te wachten staat. Een verandering in de maatschappij, in de wereld, die naar mijn mening onvermijdelijk is. Hoe zoiets eruit ziet heb ik min of meer beschreven tijdens een beklimming van de Kilimanjaro, met 5895 meter Afrika’s hoogste berg die ik in januari 2010 beklommen heb.

VULLEN OF VOEDEN: ADEMEN, EEN ZAAK VOOR HET LEVEN door Veronique Rillmann

23 oktober 2012

Een praktisch boekje, geschreven door Veronique Rillmann, dat gaat over het ademen. Het beschrijft theorie en heeft vele toegankelijke ademhalingsoefeningen. Het begin van een serie boekjes "Vullen of Voeden". Kijk op de website: www.theyellowmaple.nl

Oosterse wijsheden en Tai-Chi-Tao by Orvangy

5 april 2011

Lees en oefenboek. Het verhaal tussen twee personen die elkaar ontmoeten waarvan een, een Chinese tai-chi-tao meester is. Hij leert de andere persoon technieken aan om zicht te ontspannen en te trainen (geestelijk-en lichamelijk).

Boek: Tai Chi Tao (Ben en Astrid Reeders)

Boek: Tai Chi Tao (Ben en Astrid Reeders)
17 februari 2011

Deze door ons zelf geproduceerde, duitstalige ringband bevat een kort theoriegedeelte. Het grootste gedeelte zijn uitgebreide foto-reportages van verschillende (5 elementen-) oefeningen.

DVD: Fibromyalgie en Bewegen (Ben Reeders)

DVD: Fibromyalgie en Bewegen (Ben Reeders)
17 februari 2011

DVD "Fibromyalgie en Bewegen", vrije oefeningen aan de Middelandsezee. Tai Chi Tao met Ben Reeders. Deze DVD van Tai Chi Tao-docent Ben Reeders uit Muri in Zwitserland, laat tegen een berglandschap aan de middelandsezee een reeks tai chi tao-oefeningen zien, die je zo mee kan doen.

Het succes van de vijf elementen Tai Chi Tao en Qi Gong–methode (e-book)

Het succes van de vijf elementen Tai Chi Tao en Qi Gong–methode (e-book)
19 januari 2011

Download nu gratis het e-book van Het succes van de vijf elementen Tai Chi Tao en Qi Gong–methode. Geschreven door Jan Kraak. Klik op "bestel dit boek" om het boek gratis te downloaden.

Het grote Hondenkoekboek

Het grote Hondenkoekboek
19 januari 2011

Het grote Hondenkoekboek zit vol leuke recepten om je eigen hondenkoekjes te bakken. Er staat van alles in: dadelbiscuitjes, knapperige biscotti, muffins, maar ook recepten voor bijvoorbeeld chips en hondenijs! Het grote Hondenkoekboek is geschreven door Rosa Verschuren, kleindochter van Jan Kraak.

DVD 'Tai Chi Tao Tussen dans en meditatie' van Jenny Wesly

DVD 'Tai Chi Tao Tussen dans en meditatie' van Jenny Wesly
6 september 2009

Een uur lang ontspannende tai chi tao oefeningen waaronder kleine ademhalingsoefeningen, een vijf elementen oefening, loopmeditaties en de kraanvogelcyclus. Om thuis mee aan de slag te gaan. Een cadeautje voor jezelf of een ander.... De muziek is van Martin Wessels. Vanaf 15 september is de DVD beschikbaar en te bestellen voor €25 ex. verzendkosten via jennywesly@chinglian.nl

Meditatief lopen & Yin-Yang 6 richtingen Qigong door Martin Wessels

30 maart 2009

Zaterdag 28 maart verscheen mijn nieuwe boek “Meditatief lopen & Yin Yang 6 richtingen vorm” Het eerste gedeelte omvat een herziene versie van mijn eerste boek “Meditatief lopen” (wordt wellicht een "collectors item"!). het tweede gedeelte bevat verschillende anekdotes, aforismen van Guy Bonsai en de prachtige Yin-Yang 6 richtingen vorm. Bijzonder is dat Jan Kraak en ik in elkaars boeken het voorwoord hebben geschreven! Het tweede gedeelte van het boek is opgedragen aan mijn bijzondere, oude vriend Hannes. Hieronder het voorwoord uit dit gedeelte. Het boek is rijkelijk voorzien van foto's,kost 17,95 Euro en is verkrijgbaar via boekhandel, uitgeverij Charish: www.charish.org of via de webshop op www.chichoice.nl

Chi-oefeningen

Chi-oefeningen
26 februari 2009

Dit boekje bevat ook qi gong-oefeningen, maar dan weer op een heel andere wijze. De ademoefeningen bevatten technieken als ‘de beender-ademhaling’, ‘nier-ademhaling, ‘het verplaatsen van chi met de gedachten’, ‘het stimuleren van de kringloop’, enzovoort

De Tao van de vrouw

De Tao van de vrouw
26 februari 2009

Een boeiend boek. Niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. De schrijfster baseert zich op Tao-kennis en de vijf elementen energieleer. Het sluit goed aan bij Tai Chi Tao van de Oostelijke Groep van Tai Chi Tao en Qi Gong Leraren.

Vuurman en Watervrouw

Vuurman en Watervrouw
26 februari 2009

In dit boek gaat Silvana Schwitzer in op de kennis van de werking van de vijf elementen in de Chinese geneeskunst. Het is een universele wet waarop ook de Tao is gebaseerd. De man is yang en de vrouw yin, ofwel vuurman en watervrouw.

Voeding voor moeder en kind volgens de vijf elementen

Voeding voor moeder en kind volgens de vijf elementen
26 februari 2009

Dit boek moet eigenlijk door iedereen gelezen worden. Het is niet alleen belangrijk voor moeder en kind, maar voor iedereen die gezond wil leren eten.

Tao van vrouwen

Tao van vrouwen
26 februari 2009

Vrouwen in China hebben vroeger een bijzondere rol gespeeld, maar net als in de rest van de wereld namen de mannen de macht. Vrouwen mochten niet veel. Om de wijsheid van vrouwen niet verloren te laten gaan ontwikkelden zij een eigen taal met karakters die mannen niet konden ontcijferen. In de eeuwen dat vrouwen zich niet in het openbaar mochten laten horen communiceerden zij onderling in codes.

Het succes van de vijf elementen Tai Chi Tao en Qi Gong–methode

Het succes van de vijf elementen Tai Chi Tao en Qi Gong–methode
26 februari 2009

Door Tai Chi Tao leer je het natuurlijk proces weerontdekken en waarderen. Tai Chi Tao zorgt voor een helend bewustzijn. Hetgeeft je meer verdieping in je leven. Tai Chi Tao zorgt er voor dat je de dingen die je doet een stuk gemakkelijker kunt doen, zodat stress vermeden wordt.

Tai Chi Qigong - voor stressbeheersing en ontspanning

Tai Chi Qigong - voor stressbeheersing en ontspanning
14 december 2008

Met Tai Chi kunt u uw geest helder maken, uw lichaam verjongen, uw weerstand tegen ziekte vergroten en nieuwe kracht en vitaliteit krijgen. Jong of oud, gezond of niet, iedereen kan genieten van de talloze voordelen van de oude Chinese filosofie Tai Chi. De stap-voor-stap oefeningen in dit praktische boek heffen stress en spanning op en herstellen het evenwicht tussen lichaam en geest. Met duidelijke illustraties.